sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Стручна посета

У организацији заједнице Синдиката Србије и ЈКП Водовод и канализација Крагујевац, дана 20.05.2021. године одржана је стручна посета колега из ЈКП Наиссус из Ниша, којом приликом је уприличена посета управно) згради ЈКП водовод и канализација у Крагујевцу као и локацијама ЦППОВ Цветојевац и брани Водојажа као и пријем код градоначелника Крагујевца гдина. Николе Дашића. Колеге из ЈКП Водовод и канализација Крагујевац су нас топлим и срдачним поздравним речима дочекали и омогућили нам посету згради управе ЈКП водовод и канализација. Наш домаћин је био генерални директор дин. Небојша Јаковљевић са својим ресорним директорима и сарадницима. Након поздравних речи, колегама из ЈКП Наиссус приказана је врло садржајна презентација о целокупном систему водоснабдевања и канализације као и ЦППОВ у Цветојевцу. Прва локација стручне посете је било централно постројење за пречишћавање отпадних вода у Цветојевцу. Уз пратњу и свесрдну стручну подршку наших колега из ЈКП водовод и канализација Крагујевац и ЦППОв, обишли смо постројење уз професионална и врло стручна појашњења самог процеса функционисања целокупног система од почетне до завршне фазе. Друга локација стручне посете је била брана водојажа на Грошничком језеру. Наше колеге из ЈКП водовод и канализација Крагујевац су нам показале постројење, систем за озонизацију воде, лабораторију за узорковање и испитивање квалитета пијаће воде, стару хидроцентралу коју је монтирао .Сименс" као и саму брану. Стручна објашњења у погледу функционисања бране Водојажа су биле од велике користи нашим колегама из ЈКП Наиссус У оквиру посете указана нам је велика част тиме што нам је уприличен пријем код градоначелника Крагујевца гдина. Николе Дашића. Након срдачног пријема и поздравне речи градоначелника, председник Заједнице Синдиката Србије гдин. Петар Миловановић је информисао градоначелника о данашњо стручној посети и позитивној размени искуства и знања између ЈКП водовод и канализација Крагујевац и ЈКП Наиссус Ниш у нади да ће се таква пракса наставити и у будућности.

by

Потписан Колективни уговор са компанијом Belgrade Airport doo

Заједница Синдиката Србије VINCI aerodrom Beograd dana 26.02.2021. godine nakon pregovora sa poslodavcem i ostalim reprezentativnim sindikatima potpisala Kolektivni ugovor sa kompanijom Belgrade Airport doo

by

Прихваћена инцијатива Заједница Синдиката Србије - Хитна помоћ

Дана 02.02.2021. године постигнут је споразум са послодавцем и Градом Крагујевцом o мирном решењу радних спорова у Заводу за хитну медицинску помоћ Крагујевац. Након прихваћене иницијативе нашег синдиката од стране градске већнице за здравство и социјалну заштиту др Гордане Дамјановић и градоначелника господина Николе Дашића покренут је поступак пред Агенцијом за мирно решавање радник спорова који је спроведен у рекордном року закључно сa 31.12.2020. године. На овај начин успели смо да смањимо, а у случају нових тужби елиминишемо, судске трошкове и трошкове адвоката и самим тим уштедимо у буџету Града Крагујевца око 30.000.000,00 динара. Важније од свега је да су радници добили своја потраживања у року од 30 дана а сви знамо да судски процес траје дуже од годину дана и то у најбољем случају. Кроз досадашњи рад показали смо се као стабилни и поштени сарадници на које запослени могу у сваком тренутку да се ослоне а кроз ова поступак показали смо да смо такође поуздан и стабилан сарадник послодавцу оснивачу-граду. Настављамо да радимо првенствено у најбољем интересу радника али и општем интересу установе у којој радимо, каже председница Заједнице Синдиката Србије - Хитна помоћ Крагујевац Ана Поповић

by

Потписан Колективни Уговор у Меркатор-С

Дана 18.01.2021 године је потписан нови Колективни уговор у компанији Меркатор С који ће важити наредне три године. Није било већих измена у Колективном уговору, али није било ни погоршања,тј запослени нису ускраћени за своја права. Колективни уговор су потписале две репрезентативне организације у Меркатору С: Заједница Синдиката Србије Меркатор и СССС, а испред послодавца генерална директорка Виолета Ковачевић.

by

Захтев за решавање проблема у вези радних спорова који се односе на неисплаћени прековремени рад и рад на државни празник

Дана 18.11.2020.године, Заједница Синдиката Србије - Хитна помоћ Крагујевац се обратила градском већнику за здравство и социјална питања др Гордани Дамјановић са предлогом, да се радни спорови у Заводу за хитну медицинску помоћ Крагујевац, који се односе на неисплаћени прековремени рад и рад на државни празник, реше мирним путем пред Републичком агенцијом за мирно решавање радних спорова. Том приликом, заједница Синдиката Србије - Хитна помоћ Крагујевац се осврнула на 2017 годину, када је преко сто запослених Завода тужило установу за неисплаћени прековремени рад, када су поступци окончани у корист радника, са огромним судским трошковима. Имајући у виду да су запослени поднели тужбе по истом основу за други период, Заједница Синдиката Србије - Хитна помоћ Крагујевац сматра да је у најбољем интересу свих да се ови спорови реше мирним путем пред горе наведеном агенцијом како се не би увећавали трошкови и угрозило пословање установе. На овај начин, радници би остварили своја права из радног односа, а новац који би, уколико би се спор решавао судским впутем, био утрошен за судске трошкове, могао бити употребљен за додатно унапређење квалитета рада Завода.

by

Семинар „Хармонија“ Копаоник 21.10.2020.год

У периоду од 21.10.-23.10.2020.године, одржан је едукативни семинар за председнике нових синдикалних организација и за нове председнике постојећих синдикалних организација. У добром расположењу , са новом енергијом учесници су упознати са синдикалним деловањем, могућностима, законским регулативама и обавезама.

by

4. РАДНИЧКО СПОРТСКЕ ИГРЕ ЗАЈЕДНИЦЕ СИНДИКАТА СРБИЈЕ

ВРЊАЧКА БАЊА, ХОТЕЛ „БАНБУС“  24.09.-27.09.2020 ГОД. 

by

САСТАНАК ПРЕДСЕДНИШТВА ГРАНЕ КОМУНАЛНЕ ДЕЛАТНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

19.08.2020.године у хотелу "Банбус", у Врњачкој Бањи,  одржан је састанак Председништва гране  комуналне делатности Републике Србије. Разматрани су проблеми по појединачним синдикалним организацијама, размењивана искуства и планиране активности за наредни период. Након састанка одржана је едукација за Колективно преговарање, које у одређеним предузећима започиње већ крајем године. 

by

САСТАНАК ПРЕДСЕДНИШТВА ЗАЈЕДНИЦЕ СИНДИКАТА СРБИЈЕ

МОКРА ГОРА 26.06.-28.06.2020 ГОДИНЕ

by

ЗАЈЕДНИЦА СИНДИКАТА СРБИЈЕ-СИНДИКАТ РАДНИКА ЗАПОСЛЕНИХ У ГСП

Do pojave epidemije covid -19, važnost i neophodnost zaposlenih u preduzećima komunalne delatnosti nije bila prepoznata, jer često usluge javnih komunalnih preduzeća i poslove njihovih zaposlenih doživljamo kao svakodnevne poslove čija se lakoća i rutina podrazumeva. Oko 20.000 zaposlenih u JKP grada Beograda, radi danonoćno , istom energijom i istom dinamikom , izlažu sebe bez obzira na vremenske prilike, epidemije ili praznike.Njihove napore gradjani ne prepoznaju, pa čak ni sada kada smo svi ugroženi virusom Covid 19. Ali radnici GSP Beograd, iako neprepoznati , nepohvaljeni i neprimećeni naviknutii da su na usluzi građanima Beograda, ipak neodustaju! Za vreme policijskog časa, nakon završene smene u vanrednim vožnjama, članovi Sindikata Zajednica Sindikata Srbije iz GSP Beograd su delili pakete pomoći gradjanima Beograda. Niko nije pomislio da se može zaraziti, niko nije požurio da se vrati svojoj porodici, već su neumorno od vrata do vrata delili pakete pomoći. Zar postoji veći dokaz za humanost i ljudsku veličinu??

Претражите вести

--- ---

Начелник

email

Заједница Синдиката Србије

place Стругарска 1а, 11000 Београд, општина Чукарица

local_phone 011/2520-015

email zajednicasindikatasrbije@gmail.com

access_time Понедељак - Петак 09:00 - 17:00

<

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %