sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

ЗАЈЕДНИЦА СИНДИКАТА СРБИЈЕ-СИНДИКАТ РАДНИКА ЗАПОСЛЕНИХ У ГСП

Do pojave epidemije covid -19, važnost i neophodnost zaposlenih u preduzećima komunalne delatnosti nije bila prepoznata, jer često usluge javnih komunalnih preduzeća i poslove njihovih zaposlenih doživljamo kao svakodnevne poslove čija se lakoća i rutina podrazumeva. Oko 20.000 zaposlenih u JKP grada Beograda, radi danonoćno , istom energijom i istom dinamikom , izlažu sebe bez obzira na vremenske prilike, epidemije ili praznike.Njihove napore gradjani ne prepoznaju, pa čak ni sada kada smo svi ugroženi virusom Covid 19. Ali radnici GSP Beograd, iako neprepoznati , nepohvaljeni i neprimećeni naviknutii da su na usluzi građanima Beograda, ipak neodustaju! Za vreme policijskog časa, nakon završene smene u vanrednim vožnjama, članovi Sindikata Zajednica Sindikata Srbije iz GSP Beograd su delili pakete pomoći gradjanima Beograda. Niko nije pomislio da se može zaraziti, niko nije požurio da se vrati svojoj porodici, već su neumorno od vrata do vrata delili pakete pomoći. Zar postoji veći dokaz za humanost i ljudsku veličinu??

by

Срећни новогодишњи и божићни празници

Срећни новогодишњи и божићни празници

by

СПОРАЗУМ О ПРИСТУПАЊУ

14.12.2019.године, у свечаној атмосфери и уз подршку Председништва оба синдиката, потписан је по други пут , Споразум о приступању, између "Синдикат медицинских сестара и здравствених техничара Клиничког центра Србије" и "Заједнице Синдиката Србије". Након три године заједничке синдикалне борбе за боље услове рада, веће зараде, већа права запослених....идеја о заједничкој сарадњи је још јача и са новим могућностима. Сарадња ова два синдиката у претходном периоду, је доказала да ЗАЈЕДНО можемо ВИШЕ а уједињени можемо СВЕ!

by

Раднички спортски сусрети ЗСС у Врњачкој Бањи 2019.године

У периоду од 9.10.2019. године до 13.10.2019.године у Врњачкој Бањи су одржани, трећи по реду, Раднички спортски сусрети Заједнице Синдиката Србије. У Радничким спортским сусретима учествовале су 24 синдикалне организације из различитих делатности: социјална заштита, здравство, комунална делатност, јавна предузећа, војска, железница, саобраћај, наменска индустрија и др. Учесници су се такмичили у 12 спортских дисциплина, а свеукупни победник је синдикална организација ГСП Београд. Обзиром да су ове године први пут у Радничким спортским сусретима Заједнице Синдиката Србије учествовали запослени у војсци Републике Србије, чин свечаног отварања је обавио министар Министарства одбране Републике Србије – господина Александар Вулин. Приликом отварања, господин Вулин је поздравио све учеснике и прогласио Сусрете отвореним. Након овог церемонијалног дела, министар је разговарао са председницима синдикалних организацијама које су биле учесници ових Сусрета.    Захваљујемо се министру Вулину и свим учесницима на такмичењу.

by

РСИ 2019 -  ВРЊАЧКА БАЊА

У Врњачкој Бањи, краљици бањског туризма, смештеној у бајковитој природи, на обронцима Гоча, 2019.године, одржани су Раднички спортски сусрети Заједнице Синдиката Србије. Радничке игре отворио је Министар одбране Александар Вулин, који је својим присуством увеличао овај сусрет. Министар је поздравио скуп и након краћег обраћања, свечано  прогласио отварање спортских радничких игара, а свим учесницима пожелео успешно и фер надметање у својим дисциплинама. Након тога, настављено је пријатно дружење Министар са учесницима,  који су овом  приликом изнели поједине проблеме са којима се сусрећу у свом раду.  После неколико дана спортског такмичења и колегијалног дружења, вратили смо се кући са новом енергијом, која ће нас мотивисати до поновног  дружења.

by

Саопштење

Репрезентативни синдикат у комуналној делатности града Београда  “Заједница Синдиката Србије” се захваљује председнику Србије Александру Вучићу, који је у суботу увече, 28.9.2019. године, обишао раднике ЈКП Градска чистоћа пред њихов одлазак на терен. 

by

Сребрно језеро – семинар 22-23.5.2019.

На Сребрном језеру у хотелу “Атос” одржан је семинар са циљем  да што више упознамо запослене са основним знањем из области безбедности и здравља на раду, а у оквиру активности радника у јавним предузећима у комуналној делатности града Београда. Имајући у виду да нам предстоји летњи период, овом приликом смо желели да запослене упознамо и подсетимо на утицај високих температура на здравље људи.

by

Раднички спортски сусрети – Врњачка Бања 2019

Обавештавамо вас да ће се раднички спортски сусрети Заједнице синдиката Србије ове године одржати у Врњачкој Бањи у периоду од 09.10.2019. године до 13.10.2019. године.

by

Копаоник – семинар 30.11-2.12.2018.

У периоду од 30.11. до 2.12.2018. године у хотелу “Олга Дедијер” на Копаонику одржан је семинар са 170 учесника из установа социјалне заштите и здравствених установа. Ово је био други сусрет како би се што већи број предлога презентовао надлежнима за израду Каталога радних места које би требао да се примењује од 1.1.2020. године. За учеснике семинара је било значајно то што су имали прилику да питају и предложе као и да им се из прве руке објасне све недоумице везане за њихова радна места и њих лично.

by

Врњачка Бања – Радничке игре 2018.

У октобру 2018. године у хотелу “Банбус” у Врњачкој Бањи одржане су треће Радничке спортске игре на којима је учествовало око 200 чланова Синдиката који су се такмичили у 7 спортских дисциплина. Посебно нам је било драго да су учесници на играма показали жељу за заједничким дружењем и спремност за размену идеја око синдикалног удруживања иако су учесници из различитих делатности. Морамо да напоменемо да је свеукупан победник на овим играма ГСП Београд.

Претражите вести

--- ---

Начелник

email

Заједница Синдиката Србије

place Стругарска 1а, 11000 Београд, општина Чукарица

local_phone 011/2520-015

email zajednicasindikatasrbije@gmail.com

access_time Понедељак - Петак 09:00 - 17:00

<

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %