sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

ЗАЈЕДНИЦА СИНДИКАТА СРБИЈЕ  У ЈКП МЕДИАНА НИШ УТВРЂЕНА РЕПРЕЗЕНТАТИВНОСТ

Запослени у ЈКП Медиана у Нишу, препознали су начин рада Заједнице Синдиката Србије -Медиана, и указали своје поверење приступањем у чланство. Као резултат поверења запослених и марљивог рада представника синдиката, 20.05.2022.године утврђена је репрезентативност Заједнице Синдиката Србије – Медиана. Честитамо и желимо пуно успеха у даљем раду!!

by

12. МАЈ МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА

“НАЈБОЉА МЕЂУ НАЈБОЉИМА”

by

Потписивање повеље

На позив руководства ЈКП Шумадија Крагујевац представници нашег синдиката Славиша Самчовић и Ивица Милетић су присуствовали 26.04.2022 г. потписивању повеље о братској и пријатељској сарадњи између ЈКП Шумадија Крагујевац и ЈКСП Звечан. У присуству градоначелника Крагујевца Николе Дашића повељу су потписали директор ЈКП Шумадија Крагујевац Марко Вујновић и директор ЈКСП Звечан Ненад Радовановић. Повеља обавезује два предузећа да ће заједничким активностима доприносити неговању и ширењу пријатељстав и да ће кроз међусобне сурете радити на сталном унапређењусарадње у комуналној делатности,чврстом повезивањуи међусобном помагању. 

by

Одлука са критеријумима о исплати новчане награде запосленима на захтев Синдиката

На основу захтева Заједница синдиката Србије Дом здравља Крагујевац, од стране руководства Дома здравља Крагујевац добијена је одлука са критеријумима о исплати новчане награде запосленима бр.01-798 од 7.02.2022 год. који су у време епидемије учествовали у спречавању (превенцији), лечењу и збрињавању пацијената оболелих од COVID-19 изазване вирусом COVID-CoV-2 у складу са бројем дана ангажованим на истим пословима.

by

Захтев за солидарну помоћ запослених у социјалној заштити

Дана 01.02.2022. године Слађана Ђурић, председница гране запослених у социјалној заштити Заједнице Синдиката Србије , поднела је министарки Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др. Дарији Кисић Тепавчевић, Захтев за солидарну помоћ запосленима у социјалној заштити. Захтев можете преузети на следећем линку.

by

Захтев за изједначавање цене рада запослених у социјалној заштити

Дана 31.01.2022. године Слађана Ђурић, председница гране запослених у социјалној заштити Заједнице Синдиката Србије , поднела је министарки Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др. Дарији Кисић Тепавчевић и помоћници Министра Биљани Зекавици, Захтев за изједначавање цене рада запослених у социјалној заштити. Захтев моћете преузети на следећем линку.

by

Посета установи за збрињавање деце без родитељског старања

Представници Заједнице синдаката Србије Дом здравља Крагујевац посетили су 23.12.2021 године установу за збрињавање деце без родитељског старања "Кнегиња Љубица" и том приликом корисницима установе уручили новогодишње пакетиће.  Не смемо заборавити на најугроженије чланове наше заједнице са посебним освртом на наше најмлађе.

by

Заједница Синдиката Србије Дом здравља Крагујевац посетила основну школу у Цветојевцу

22.12.2021 године Заједница синдиката Србије Дом здравља Крагујевац, председница Јелена Стојановић и члан извршног одбора Лазар Планић посетили су основну школу у Цветојевцу и одазвали се акцији ''од срца срцу" где су  име синдиката уручили пакетиће за децу оболелу од рака на Институту за мајку и дете у Београду, као и за родитељску кућу "Звончица".  Том приликом председница синдиката је изјавила: ,,задовољство нам је било посетити школу пуну топлине, позитивне енергије, а пре свега људскости и учествовати у хуманитарној акцији "од срца срцу".  Захвалила би се учитељицама које су са пуно ентузијазма организовале ову акцију, задивљена њиховим односом према ученицима, залагању, креативности, гостопримству.  Бескрајну захвалност дугујемо предивној дечици, која су нам овом приликом даровала својим ручицама израђену честитку.  Још једном све похвале за ову акцију, желимо да се што више пакетића скупи, како би улепшали новогодишње празнике дечици.

by

Потписан Посебан колективни уговор за јавна предузећа у комунално стамбеној делатности на територији града Београда

За око 20.000 запослених у јавно комуналним предузећима у Београду, данас је потписан Посебан колективни уговор.  На жалост, тек у време епидемије ковид – 19, градјани су препознали важност и неопходност запослених у предузећима комуналне делатности јер често услуге јавних комуналних предузећа и послове њихових запослених доживљамо као свакодневне послове чија се лакоћа и рутина подразумева. Око 20.000 запослених ради даноноћно , истом енергијом и истом динамиком , излажу себе без обзира на временске прилике, епидемије или празнике.Радник који је задовољан условима на послу, зарадом и радним окружењем, јесте радник који ће примаоцу услуга – градјанима испоручити најквалитетнију  услугу. Због тога је потписивање овог Колективног уговора важно за раднике али и за Град Београд. Кроз коректан социјални дијалог који су представници Града   водили са репрезентативним синдикатима, потписивање колективног уговора је доказало разумевање за потребе запослених. Најважнија промена у односу на претходне Колективне уговоре је дефинисање фиксне вредности радног часа за све запослене на нивоу календарске године, која је утврђена одлуком Владе Републике Србије. Након потписивања овог Колективног уговора, стекли су се услови за потписивање Појединачних колективних уговора  у предузећима. У Београду,                                                                        Костић Ненад в.д. председника гране комуналне делатности Београда

by

СИНДИКАЛНА ЕДУКАЦИЈА  2021 ВРЊАЧКА БАЊА

СМСЗТ-УКЦС сваке године организује синдикалну едукацију за своје руководство и чланове синдиката. Због Цовид-19, ове године је организована уз поштовање епидемиолошких мера и препорука кризног штаба,  у смањеном броју учесника, морамо наставити са едукацијом јер она нам је неопходна за синдикални рад. Наш синдикат негује јединство-масовност и солидарност медју члановима. Верни смо својој синдикалној идеји, борби за радничка права и поштовање закона. Задатак наше синдикалне организације је да се омогући здраво и безбедно радно  место, као и лакши и безбедни услови рада., јер смо у току епидемије изгубили велики број наших колега. Познавање права и обавеза  прописаних Законом о раду је кључно и неопходно за наш рад. Колективно преговарање са послодавцем представља једну од најважнијих активности у циљу побољшања радних права. Колективни уговори су писмени споразуми синдиката као представника запослених са једне стране и послодавца са друге стране.Колективним уговором се регулишу услови рада, права и обавезе као и друга питања из радног односа измедју радника и послодавца. Сврха преговарања се финализује кроз потписивање Колективног уговора о раду. Колективним уговором се регулишу зараде, радно време, права на плаћена одсуства, солидарна давања, услови рада и др, и омогућава већа права него сто је прописано  Законом о раду. Теме ове синдикалне едукације су биле: Колективно преговарање и зараде. Скуп је отворила Надежда Алексић – председница синдиката и поздравила присутне и госте: Представнике Министарства за рад, запошљавање , борачка и социјална питања Гордана Будимов и Мира Баста, Председник Заједнице Синдиката Србије – Петар Миловановић, и Јелена Стојановић председница синдиката Дома здравља Крагујевац. Округли сто је водила Љиљана Нешовић – технички секретар синдиката. На наше велико задовољство, представници Министарства за рад, су дали велики допринос у обради ових тема. Захваљујемо се Гордани Будимов и Баста Мири, које су одговарале на наша питања и дале велики допринос да ова едукација добије све похвале учесника у анкети која је урадјена. Због епидемије Цовид – 19, веома је важан безбедан рад, тако да смо презентовали нашим гостима модну ревију скафандера, облачења , ношења и технику скидања скафандера и заштитне опреме. Циљ ревије је био, да нашим гостима који не раде у Цовид систему, покажемо колико је тешко овако обучен радити и неговати оболеле. Љиљана Нешовић, Председница гране запослених у здравству

Претражите вести

--- ---

Начелник

email

Заједница Синдиката Србије

place Стругарска 1а, 11000 Београд, општина Чукарица

local_phone 011/2520-015

email zajednicasindikatasrbije@gmail.com

access_time Понедељак - Петак 09:00 - 17:00

<

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %