sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Хумани радници Градске управе Ниш

Ваше мисли су наша идеја. Заједница синдиката Србије је 16.11 од 10 до 14 сати, организовала у три екипе добровољно давање крви. Акција је оцењена као попуно успела јер је скоро стотину епрувета крви кренуло ка људима којима је она преко потребна. Хвала свим учесницима.

by

Шта раде радознали малишани у санитету хитне помоћи?

Дана 20.11.2022.године Заједница синдиката Србије –Хитна помоћ Крагујевац је поводом обележавања Светског дана детета организовала, по први пут, у Заводу за ургентну медицину Крагујевац  „family day“. Породични дан је добар начин да се превазиђу баријере међу запосленима и да се проведе квалитетно време са породицом и колегама. У забавној и опуштеној атмосфери овог породичног дана сви су „напунили своје батерије“.Поред дружења запослених и њихових најмлађих чланова породице, овај догађај је био и прилика да се деца упознају са функционисањем хитне помоћи и едукују у пружању прве помоћи. Деца су имала прилику да виде простор и атмосферу у којој њихови родитељи раде, а Завод за ургентну медицину са синдикалном организацијом је показао свом тиму да цени доприносе запослених и њихових породица. Одзив је и поред лоших временских услова био одличан а цео догађај су испратили медији.

by

Решење о утврђивању репрезентативности синдиката „Заједница Синдиката Србије – Народна скупштина“

Генерални секретар Народне скупштине Вељко Одаловић донео је 19. јула 2022. године Решење о утврђивању репрезентативности синдиката „Заједница синдиката Србије – Народна скупштина“. Решење је донето на предлог Комисије за утврђивање репрезентативности синдиката, која је утврдила да „Заједница синдиката Србије – Народна скупштина“, у чије име је Драган Луковић, председник синдиката поднео захтев за утврђивање репрезентативности, испуњава услове за утврђивање репрезентативности који су предвиђени у члану 218. став 1. Закона о раду. Раду Комисије за утврђивање репрезентативности синдиката присуствовали су и представници синдиката „Слога Народна скупштина“, који нису имали примедбе на рад Комисије. На дан подношења захтева за утврђивање репрезентативности „Заједница синдиката Србије – Народна скупштина“ испунила је све услове за стицање статуса репрезентативности: уписана је у Регистар синдиката у складу са законом, доставила је 85 приступница чланова синдиката и далеко надмашила по броју чланова основни услов који је уређен Законом о раду (15% од укупног броја запослених код послодавца – Народне скупштине). Доношењем решења наш синдикат је постао једини репрезентативни синдикат у Народној скупштини.

by

COVID додатак за запослене у црвеној зони

ЗАКЉУЧАК ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗАКЉУЧАК ВЛАДЕ 05 БРОЈ: 401-5770/2022 ОД 14. ЈУЛА 2022. ГОДИНЕ

by

ОГЛАСИЛИ СЕ ИЗ ЈКП ШУМАДИЈА ПОВОДОМ СРАМОТНОГ НАПАДА НА РАДНИКЕ

Заједница Синдиката Србије ЈКП Шумадија огласила се повдом срамотног напада извршеног од страсне побеснеле групе младића који према нашим сазнањима припадају навијачким групама. Саопштење преносимо у целости: Поводом немилог догађаја дана 23.005.2022. године и ничим изазваним нападом на запослене раднике ЈКП Шумадија док су извршавали радне задатке у Сектору Паркинга од стране групе вандала, Заједница Синдиката Србије ЈКП Шумадија Крагујевац најоштрије осуђује овај ужасан чин. Апелујемо на надлежне органе ПУ Крагујевац да приведу и санкционишу починиоце како би се убудуће спречио било који покушај ометања рада запослених ЈКП Шумадија који свакодневно 365 дана у години својим радом доприносе комуналном реду на задовољство грађана Крагујевца. У Крагујевцу 24.05.2022. године Заједница Синдиката Србије ЈКП Шумадија Председник Славиша Самчовић

by

ЗАЈЕДНИЦА СИНДИКАТА СРБИЈЕ  У ЈКП МЕДИАНА НИШ УТВРЂЕНА РЕПРЕЗЕНТАТИВНОСТ

Запослени у ЈКП Медиана у Нишу, препознали су начин рада Заједнице Синдиката Србије -Медиана, и указали своје поверење приступањем у чланство. Као резултат поверења запослених и марљивог рада представника синдиката, 20.05.2022.године утврђена је репрезентативност Заједнице Синдиката Србије – Медиана. Честитамо и желимо пуно успеха у даљем раду!!

by

12. МАЈ МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА

“НАЈБОЉА МЕЂУ НАЈБОЉИМА”

by

Потписивање повеље

На позив руководства ЈКП Шумадија Крагујевац представници нашег синдиката Славиша Самчовић и Ивица Милетић су присуствовали 26.04.2022 г. потписивању повеље о братској и пријатељској сарадњи између ЈКП Шумадија Крагујевац и ЈКСП Звечан. У присуству градоначелника Крагујевца Николе Дашића повељу су потписали директор ЈКП Шумадија Крагујевац Марко Вујновић и директор ЈКСП Звечан Ненад Радовановић. Повеља обавезује два предузећа да ће заједничким активностима доприносити неговању и ширењу пријатељстав и да ће кроз међусобне сурете радити на сталном унапређењусарадње у комуналној делатности,чврстом повезивањуи међусобном помагању. 

by

Одлука са критеријумима о исплати новчане награде запосленима на захтев Синдиката

На основу захтева Заједница синдиката Србије Дом здравља Крагујевац, од стране руководства Дома здравља Крагујевац добијена је одлука са критеријумима о исплати новчане награде запосленима бр.01-798 од 7.02.2022 год. који су у време епидемије учествовали у спречавању (превенцији), лечењу и збрињавању пацијената оболелих од COVID-19 изазване вирусом COVID-CoV-2 у складу са бројем дана ангажованим на истим пословима.

by

Захтев за солидарну помоћ запослених у социјалној заштити

Дана 01.02.2022. године Слађана Ђурић, председница гране запослених у социјалној заштити Заједнице Синдиката Србије , поднела је министарки Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др. Дарији Кисић Тепавчевић, Захтев за солидарну помоћ запосленима у социјалној заштити. Захтев можете преузети на следећем линку.

Претражите вести

--- ---

Начелник

email

Заједница Синдиката Србије

place Стругарска 1а, 11000 Београд, општина Чукарица

local_phone 011/2520-015

email zajednicasindikatasrbije@gmail.com

access_time Понедељак - Петак 09:00 - 17:00

<

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %