sort proizvodi

Актуелно

ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА И ТЕХНИЧАРА        РЕПРЕЗЕНТАТИВНОСТ СИНДИКАТА ЗАЈЕДНИЦА СИНДИКАТА СРБИЈЕ У ДОМУ ЗА ОДРАСЛА ИНВАЛИДНА ЛИЦА „ЗЕМУН“        Састанак Председништва ЗСС за територију града Ниша        Састанак Заједнице Синдиката Србије са чланицом Градског већа града Крагујевца за комуналну делатност        РЕПРЕЗЕНТАТИВНОСТ ДОМА ЗА ДЕЦУ ОМЕТЕНУ У РАЗВОЈУ „КОЛЕВКА“ У СУБОТИЦИ        Састанак Главног одбора Заједнице Синдиката Србије и Организационог одбора РСИ 2024        Застава Завод за здравствену заштиту радника – утврђена репрезентативност        BELGRADE Airport d.o.o. Beograd - ПРОДУЖЕН РОК ВАЖЕЊА КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА        Новогодишња честитка        Пожаревац – утврђена репрезентативност ЈКП „ Комуналне Службе“ Пожаревац       

Најновије вести

by

ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА И ТЕХНИЧАРА

Синдикат медицинских сестара и здравствених техничара Универзитетског клиничког центра Србије је и ове године обележио међународни дан медицинских сестара и техничара 12. мај - дан када је сада већ далеке 1820. године рођена Флоренс Најтингејл, медицинска сестра која је позната по оснивању модерног сестринства као и оснивању прве школе за сестре 1860. године у Лондону чиме су постављени и први основи сестринства. Медицинске сестре су стуб наших здравствених установа са непроцењивим доприносом у систему здравствене заштите. Позив медицинске сестре је леп, захтеван и одговоран, позив који захтева професионалност и константну посвећеност. Бити медицинска сестра није лако и то не може бити свако, оне су пре свега хумана и емпатична бића. Улога медицинске сестре је веома важна како због свог јединственог позива - рада са људима од рођења до смрти који тражи оно најлепше у људском бићу - хуманост и преданост тако и због области у којој ради. Бити добра медицинска сестра подразумева знање и вештине у раду са пацијентима и сарадницима те је у послу важан и тимски рад. Медицинске сестре би требале имати могућност константног напредовања и професионалног усавршавања током бављења овим позивом. Стога се слободно може закључити да су све сестре добре и да није лако изабрати „НАЈБОЉУ МЕЂУ НАЈБОЉИМА“, а значај ове награде је већи када се зна да су оне предложене од наших колега и сарадника. Захвалнице и награде поводом међународног дана медицинских сестара и техничара уручила је Надежда Алексић, председница Синдиката медицинских сестара и здравствених техничара УКЦ Србије.

by

РЕПРЕЗЕНТАТИВНОСТ СИНДИКАТА ЗАЈЕДНИЦА СИНДИКАТА СРБИЈЕ У ДОМУ ЗА ОДРАСЛА ИНВАЛИДНА ЛИЦА „ЗЕМУН“

Дана 28.12.2023. године утврђена је репрезентативност синдикалне организације Заједница Синдиката Србије - Дом за одрасла инвалидна лица у Земуну. Председница синдиката Милица Паклар је на основу претходно испуњених законских услова поднела захтев код послодавца за утврђивање репрезентативности која је у оквиру законских рокова и утврђена. Заједница Синдиката Србије честита председници синдиката Заједница Синдиката Србије - Дом за одрасла инвалидна лица у Земуну, Милица Паклар као и свим члановима остварену репрезентативност и жели пуно среће и успеха у даљем раду и синдикалнном деловању у општем интересу запослених и синдиката у целини.

by

Састанак Председништва ЗСС за територију града Ниша

Дана 25.04.2024.године у Нишу, са почетком од 11 часова одржана је седница Председништва ЗСС за територију Града Ниша. Састанком је председавао Координатор ЗСС за територију Града Ниша Александар Лаловић , а тога дана састанку су присуствовали и Председник ЗСС Петар Миловановиц, Председник Гране ком.делатности града Ниса Н.Маркисиц, В.Д. Председник гране комуналне делатности Републике Србије Дусан Радосевиц и Цлан ИО ЗСС Слависа Самчевић. Након уобичајеног отварања састанка и изгласавања дневног реда, председавајуци А.Лаловиц је дао уводну рец Председнику Петру Миловановицу, који је поздравио све присутне председнике синдикалних организација како из комуналне области тако и из градске управе Нис и Гадзиног Хана. Након уводне реци Председника, Координатор А.Лаловиц је известио присутне о динамици ширења синдикакних организација у Нишу, напоменувши да су медју последњима приступиле организације Зсс Горица и Зсс Гц Ниш.  Такодје саопштен је и резултат досадашњег рада нишког руководства синдиката,на територији овог града на Југу, као и нароцито планови који следе за територију Града Ниша и околине,у будућности. Председник Ком.гране Ниша Никола Маркишиц се осврнуо на комунални сектор Града ,напоменувси да смо данас најбројнија синдикална организација у овој области у Нишу, и да нас чека скорије постизање репрезентативности на нивоу комуналног сектора. Даље су реч добијали и сви присутни председници осталих синдикалних организација у предузећима и установама , који су све присутне известили о стању у својим организацијама, бројности чланства, о вазењу својих колективних уговора са напоменом где ће ускоро доћи до нових преговора са Послодавцима и потписивању потпуно нових Колективних уговора. Цлан ИО ЗСС Слависа Самцевиц се захвалио домаћинима на добродошлици у Нишу, а затим је известио присутне о значајним дешавањима попуз  стицања репрезентативности у неколико организација у градовима широм Србији. Рец је добио и В.Д.председника комуналаца Србије Душан Радошевиц, који се посебно захвалио Координатору територије за Град Ниш Ал.Лаловићу на пријатној добродошлици и доброј организацији састанка. Кратко је изнео податке о стању чланства у комуналном сектору Београда , али и о стању на целој територији Србије када је је комунална делатност у питању. Затим је позелео успешан даљи рад на ширењу наше синдикалне заједнице у Нису, која је по његовим рецима али и речима Председника Миловановица, пример како треба да функционишу организације и на другим градским територијама у нашој земљи. Након исцрпљивања свих тачака дневног реда, и после неколико сати заседања, састанак је успешно и завршен.

by

Састанак Заједнице Синдиката Србије са чланицом Градског већа града Крагујевца за комуналну делатност

Дана 22.04.2024. године у згради Скупштине Општине Крагујевац одржан је састанак са Мајом Ангеловски, чланицом Градског већа за комуналну делатност града Крагујевца. Састанку су присуствовали Петар Миловановић, председник Заједнице Синдиката Србије, Славиша Самчовић, председник Заједнице Синдиката Србије грана комуналне делатности Крагујевац и Бојан Минић, потпредседник Заједнице Синдиката Србије грана комуналне делатности Крагујевац. Састанак је заказан на иницијативу Заједнице Синдиката Србије у циљу упознавања чланицe Градског већа за комуналну делатност града Крагујевца са својим синдикалним активностима. Том приликом су представници Заједнице Синдиката Србије представили и новоизабрано руководство гране комуналне делатности града Крагујевца и изнели своја виђења и предлоге у погледу решавања одређених проблема у интересу запослених у комуналној делатности града Крагујевца. Уз захвалност на срдачном пријему и изражено обострано задовољство поводом састанка, договорена је даља сарадња у наредном периоду као и да следећи састанак буде одржан чим је пре то могуће ради сагледавања наведених проблема и начина њиховог решавања о чему ће представници Заједнице Синдиката Србије благовремено обавестити своје чланове синдиката и остале запослене. Информативна служба

by

РЕПРЕЗЕНТАТИВНОСТ ДОМА ЗА ДЕЦУ ОМЕТЕНУ У РАЗВОЈУ „КОЛЕВКА“ У СУБОТИЦИ

Дана 12.04.2024. године утврђена је репрезентативност синдикалне организације Заједница Синдиката Србије - Дом за децу ометену у развоју „Колевка“ у Суботици. За кратко време деловања нове синдикалне организације, преко 80% запослених је препознало Заједницу Синдиката Србије као сигурног и поузданог партнера у синдикалној борби за боље услове рада и остваривање својих права. Председница синдиката Марина Анишић је на основу претходно стечених услова 12.04.2024. године поднела захтев код послодавца за утврђивање репрезентативности која је потом и утврђена. Уз честитке председници Марини Анишић као и члановима синдиката, остаје нам само да им пожелимо пуно среће и успеха у даљем раду и развоју синдикалне организације.

--- ---

Начелник

email

Заједница Синдиката Србије

place Стругарска 1а, 11000 Београд, општина Чукарица

local_phone 011/2520-015

email zajednicasindikatasrbije@gmail.com

access_time Понедељак - Петак 09:00 - 17:00

<

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %