sort proizvodi
news

Састанак Главног одбора Заједнице Синдиката Србије и Организационог одбора РСИ 2024

Autor:

У организацији Заједнице Синдиката Србије, у Скопљу је од 03-05.04.2024 године, одржан састанак Главног Одбора Заједнице Синдиката Србије и Организационог одбора РСИ 2024.

У пријатном амбијенту сале за састанке хотела Best Western Hotel Turist, у којем су и учесници састанка били смештени, одржан је састанак два одбора.

Први део састанка Главног одбора започео је уводном речју Петар Миловановић, председник Заједнице Синдиката Србије, пожелевши добродошлицу и пријатан боравак. Затим је представио анализу рада Заједнице Синдиката Србије у претходном периоду,  уз наду да ћемо успети у испуњавању и остваривању свих зацртаних циљева и будућих планова на ширењу наших синдикалних вредности као и бољег и ефикаснијег функционисања синдиката у целини.

Својим присуством, част нам указала Мира Баста, један од оснивача Заједнице Синдиката Србије, која је поздравила све учеснике и пожелела пријатан боравак у Скопљу и успешан састанак. Тим поводом је искористила прилику да нагласи да је ове 2024 године, 10 година од оснивања Заједнице Синдиката Србије, подсетивши се свих људи који су годинама активно учествовали у стварању синдиката какав је он данас као и свих важних дешавања на том развојном путу.

У складу са претходно утврђеним и усвојеним дневним редом, теме састанка су између осталог биле и кооптирање нових чланова Главног одбора Заједнице Синдиката Србије као и предлог за измену и допуну Статута Заједнице Синдиката Србије. Извештаје су поднели председници:  Гране запослених у здравству, Гране запослених у социјалној заштити и Гране комуналне делатности, као и координатори територија и Извршни одбор Заједнице Синдиката Србије. Уз размену мишљења, садржајан и конструктиван дијалог, први део састанка је успешно окончан уз једногласно усвајање пратећих одлука.

Други део састанка Организационог одбора РСИ 2024 започео је информисањем свих учесника о предстојећим Радничко-спортским играма 2024 за Јахорини. Након додатних појашњења о избору локације РСИ за ову годину, дати су предлози и сугестије у вези саме организације Радничко-спортских игара са нагласком на додатна правила за неке од традиционално заступљених спортова на РСИ. Учесници су након тога појединачно размењивали мишљења, исказивали своје утиске и давали предлоге за унапређење и побољшање како у припреми РСИ тако и у самим активностима током њиховог одржавања.

Током боравка у Скопљу, за све учеснике састанка Заједница Синдиката Србије је организовала туристичко разгледање и обилазак новог и старог дела града у пратњи туристичког водича.

Информативна служба

Претражите вести

--- ---

Начелник

email

Заједница Синдиката Србије

place Стругарска 1а, 11000 Београд, општина Чукарица

local_phone 011/2520-015

email zajednicasindikatasrbije@gmail.com

access_time Понедељак - Петак 09:00 - 17:00

<

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %