sort proizvodi
news

Сребрно језеро – семинар 22-23.5.2019.

Autor:

Теме:

– Безбедност и здравље на раду, предавач др Маја Милошевић (Клинички центар Србије)

–  Значај, примена и праћење Посебних и Појединачних колективних  уговора, предавач Мира Баста

На Сребрном језеру у хотелу “Атос” одржан је семинар са циљем  да што више упознамо запослене са основним знањем из области безбедности и здравља на раду, а у оквиру активности радника у јавним предузећима у комуналној делатности града Београда. Имајући у виду да нам предстоји летњи период, овом приликом смо желели да запослене упознамо и подсетимо на утицај високих температура на здравље људи.

Сви учесници семинара су добили брошуру са детаљним упутством како препознати и како се заштитити, као и са хитним мерама које је потребно предузети у случају топлотног удара пре лекарске помоћи.

Семинар је одржан са овом темом из разлога што запослени у комуналној делатности раде на отвореном простору и најизложенији су временским приликама.

Посебну пажњу смо обратили на безбедност и здравље на раду радника који раде на пословима асфалтирања путева. Мере и заштите због одвијања процеса рада под саобраћајем који се несметано одвија, као и о потребној опреми за усмеравање саобраћаја како би се запослени што више заштитили.

Највећу пажњу учесника семинара привукао је део о обавезама послодавца у циљу заштите здравља и безбедности запослених која је регулисана различитим законским и подзаконским актима, а не односи се само на ХТЗ опрему већ и на едукацију запослених.

За запослене којима је овај семинар био намењен обавезе послодавца по овом питању регулисане су Посебним колективним уговором за јавна предузећа у стамбеној и комуналној делатности града Београда, као и Појединачним колективним уговором код послодавца.

Претражите вести

--- ---

Начелник

email

Заједница Синдиката Србије

place Стругарска 1а, 11000 Београд, општина Чукарица

local_phone 011/2520-015

email zajednicasindikatasrbije@gmail.com

access_time Понедељак - Петак 09:00 - 17:00

<

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %