sort proizvodi
news

СИНДИКАЛНА ЕДУКАЦИЈА  2021 ВРЊАЧКА БАЊА

Autor:

СИНДИКАТ МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА И ЗДРАВСТВЕНИХ ТЕХНИЧАРА УНИВЕРЗИТЕТСКИ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР СРБИЈЕ

СИНДИКАЛНА ЕДУКАЦИЈА  2021 ВРЊАЧКА БАЊА


СМСЗТ-УКЦС сваке године организује синдикалну едукацију за своје руководство и чланове синдиката. Због Цовид-19, ове године је организована уз поштовање епидемиолошких мера и препорука кризног штаба,  у смањеном броју учесника, морамо наставити са едукацијом јер она нам је неопходна за синдикални рад.

Наш синдикат негује јединство-масовност и солидарност медју члановима. Верни смо својој синдикалној идеји, борби за радничка права и поштовање закона. Задатак наше синдикалне организације је да се омогући здраво и безбедно радно  место, као и лакши и безбедни услови рада., јер смо у току епидемије изгубили велики број наших колега.

Познавање права и обавеза  прописаних Законом о раду је кључно и неопходно за наш рад. Колективно преговарање са послодавцем представља једну од најважнијих активности у циљу побољшања радних права. Колективни уговори су писмени споразуми синдиката као представника запослених са једне стране и послодавца са друге стране.Колективним уговором се регулишу услови рада, права и обавезе као и друга питања из радног односа измедју радника и послодавца. Сврха преговарања се финализује кроз потписивање Колективног уговора о раду. Колективним уговором се регулишу зараде, радно време, права на плаћена одсуства, солидарна давања, услови рада и др, и омогућава већа права него сто је прописано  Законом о раду.

Теме ове синдикалне едукације су биле: Колективно преговарање и зараде.

Скуп је отворила Надежда Алексић – председница синдиката и поздравила присутне и госте: Представнике Министарства за рад, запошљавање , борачка и социјална питања Гордана Будимов и Мира Баста, Председник Заједнице Синдиката Србије – Петар Миловановић, и Јелена Стојановић председница синдиката Дома здравља Крагујевац. Округли сто је водила Љиљана Нешовић – технички секретар синдиката.

На наше велико задовољство, представници Министарства за рад, су дали велики допринос у обради ових тема. Захваљујемо се Гордани Будимов и Баста Мири, које су одговарале на наша питања и дале велики допринос да ова едукација добије све похвале учесника у анкети која је урадјена.

Због епидемије Цовид – 19, веома је важан безбедан рад, тако да смо презентовали нашим гостима модну ревију скафандера, облачења , ношења и технику скидања скафандера и заштитне опреме. Циљ ревије је био, да нашим гостима који не раде у Цовид систему, покажемо колико је тешко овако обучен радити и неговати оболеле.

Љиљана Нешовић,

Председница гране запослених у здравству

Претражите вести

--- ---

Начелник

email

Заједница Синдиката Србије

place Стругарска 1а, 11000 Београд, општина Чукарица

local_phone 011/2520-015

email zajednicasindikatasrbije@gmail.com

access_time Понедељак - Петак 09:00 - 17:00

<

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %