sort proizvodi
news

Стручна посета

Autor:

У организацији заједнице Синдиката Србије и ЈКП Водовод и канализација Крагујевац, дана 20.05.2021. године одржана је стручна посета колега из ЈКП Наиссус из Ниша, којом приликом је уприличена посета управној згради ЈКП водовод и канализација у Крагујевцу као и локацијама ЦППОВ Цветојевац и брани Водојажа као и пријем код градоначелника Крагујевца гдина. Николе Дашића.

Колеге из ЈКП Водовод и канализација Крагујевац су нас топлим и срдачним поздравним речима дочекали и омогућили нам посету згради управе ЈКП водовод и канализација. Наш домаћин је био генерални директор дин. Небојша Јаковљевић са својим ресорним директорима и сарадницима. Након поздравних речи, колегама из ЈКП Наиссус приказана је врло садржајна презентација о целокупном систему водоснабдевања и канализације као и ЦППОВ у Цветојевцу.

Прва локација стручне посете је било централно постројење за пречишћавање отпадних вода у Цветојевцу. Уз пратњу и свесрдну стручну подршку наших колега из ЈКП водовод и канализација Крагујевац и ЦППОв, обишли смо постројење уз професионална и врло стручна појашњења самог процеса функционисања целокупног система од почетне до завршне фазе.

Друга локација стручне посете је била брана водојажа на Грошничком језеру. Наше колеге из ЈКП водовод и канализација Крагујевац су нам показале постројење, систем за озонизацију воде, лабораторију за узорковање и испитивање квалитета пијаће воде, стару хидроцентралу коју је монтирао .Сименс" као и саму брану. Стручна објашњења у погледу функционисања бране Водојажа су биле од велике користи нашим колегама из ЈКП Наиссус

У оквиру посете указана нам је велика част тиме што нам је уприличен пријем код градоначелника Крагујевца гдина. Николе Дашића. Након срдачног пријема и поздравне речи градоначелника, председник Заједнице Синдиката Србије гдин. Петар Миловановић је информисао градоначелника о данашњо стручној посети и позитивној размени искуства и знања између ЈКП водовод и канализација Крагујевац и ЈКП Наиссус Ниш у нади да ће се таква пракса наставити и у будућности.

Претражите вести

--- ---

Начелник

email

Заједница Синдиката Србије

place Стругарска 1а, 11000 Београд, општина Чукарица

local_phone 011/2520-015

email zajednicasindikatasrbije@gmail.com

access_time Понедељак - Петак 09:00 - 17:00

<

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %