sort proizvodi
news

Избори за координатора територије града Ниша и координатора гране комуналне делатности града Ниша

Autor:

На одржаној седници Председништва на територији града Ниша пред крај 2022.године, у присуству свих председника синдикалних организација јавно-комуналних предузећа у којима је Заједница Синдиката Србије већ репрезентативна, али и синдикалне организације Градске управе Града Ниша, под тачком 1. спроведен је избор за место Председника гране комуналне делатности у Граду Нишу, а потом и за Координатора ЗСС за територију Града Ниша.

Како је и напред наведено, за Председника гране комуналне делатмости једногласно је од стране свих присутних изабран је Никола Маркишић, док је за Координатора ЗСС за територију Града Ниша предложен, а потом и изабран Александар Лаловић.

Обојица колега су вишегодишњи чланови нашег синдиката и долазе из матичне организације ЗСС Наиссус из Ниша, и већ почетком јануара је извршена њихова верификација од стране ИО ЗСС а.

Оно што је на састанку речено је да је у претходном периоду за време председавања Лаловића у комуналној грани ЗСС, број синдикалних организација али и чланова ЗСС вишеструко увећан.

Свакако су оправдана очекивања да ће колега Маркишић да настави на проширењу и учвршћивању нашег синдиката у комуналном систему Ниша и његовим предузећима, која свакако представљају срце овог највећег града јужно од Београда.

Александар Лаловић се захвалио на избору присутним колегама, и то је како је навео нека врста награде за досадашњи рад у синдикату, али уједно и нови изазов и велика обавеза, са циљем да се уједине социјална, здравствена и комунална синдикална делатност на територији града Ниша и његове околине и све са коначним циљем остваривања бољих, квалитетнијих и равноправнијих услова рада за све наше раднике из поменутих области у друштву.

На састанку је представљен план рада оба новоименована синдикална функционера за наредни период са којим се кренуло у 2023. години.

Такође је са поносом истакнуто као велики успех, да је управо у тим данима, пред сам крај 2022. године, након неколико кругова разговора са послодавцем у Предузећима где је ЗСС репрезентативна, по први пут од увођења, исплаћен пун износ једнократне солидарне помоћи за побољшање материјалног положаја радника у износу од 41 800 дин, што у претходним годинама није био случај (Водовод,Топлана, Медиана, Градска Управа и др.)

Овакав успех и гест Послодавца уз подршку нашег синдиката, наишао је на велико одобравање међу запосленима у наведеним колективима.

 

Заједница Синдиката Србије

Претражите вести

--- ---

Начелник

email

Заједница Синдиката Србије

place Стругарска 1а, 11000 Београд, општина Чукарица

local_phone 011/2520-015

email zajednicasindikatasrbije@gmail.com

access_time Понедељак - Петак 09:00 - 17:00

<

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %